Kaj se zgodi, ko se rezultate zamenja s procesi dela.

Smo res tako zavidljiv narod kot nekateri menijo? Če je nekdo uspešen ni v redu, če to ni potem z njim nekaj ni tako kot bi to moralo biti. V primeru, da je nakomu uspelo zaslužiti več kot so si nekdo predstavlja, se že postavlja vprašanje  če je to zaslužil na pošten način. V primeru da si je nekdo privoščil dopust v daljnih krajih se že nekateri sprašujejo kako si je to le mogel privoščiti.

Nešteto je podobnih vprašanj, ki bi jih lahko opisal vendar to ne bom storil, ker to ni namen današnje tematike. Dejstvo je, da dobri rezultati pri poštenih in vestnih vedno izhajajo iz cele vrste procesov, ki so to omogočili. Ti procesi so lahko posledica dolgoletnega dela, pridobivanja različnih znanj, zavzemanja ali zgolj posledica dobro opravljenega posla za katerega so kakorkoli bili potrerbni določeni procesi.

www.studioaktiva.com

Osebe, ki izkazujejo ljubosumje o uspehih drugih se premalo zavedajo kolikšen vpliv ima to na njihov neuspeh in napredek. Nenehno se ozirajo za drugimi in nenehno čakajo, da se bo v njihovem poslu samo po sebi spremenilo in se žal ne. Želeli bi živeti svoje sanje na račun drugih, ki namesto da bi vzpodbujale njihovo prihodnost jo uničujejo. Zelo radi primerjajo poslovni uspeh s finančnim stanjem posameznika, njegovo prepoznavnostjo in v nobene primeru ne želijo priznati da se ob tem počutijo ogrožene. Nenehno torej sledijo rezultatom drugih medtem ko se ne želijo soočati s procesi, katere bi bilo potrebno izvesti zato, da bi bili uspešni. Želeli bi biti srečni brez da bi se zato žrtvovali.

www.studioaktiva.com
Verjamem, da si že zasledila da sem poudarek dal dvema besedama, ki sta za uspeh v salonu še kako pomembni in sicer sta to proces in rezultat. Najprej naj omenim, da so rezultati dela zelo pomemben dejavnik in zaradi njih tudi delamo. Vendar izhajati morajo iz predhodno izvedenih procesov, ki so posledica dobro izvedenega dela in ne nasprotno. "Kaj imam jaz od tega", "zakaj naj bi ji pomagala naj se sama znajde", "ne zanima me kako bo delo izvedla, zanima me samo denar" ali denimo "ne zanima me kdaj boste to naredili, zanima me le rezultat". Navedeno ima kaj malo opraviti z dobrimi rezultati, ki bi s primernimi procesi do njih pripeljali.

www.studioaktiva.com
Sam sem nemalokrat deležen besed kot so denimo: kako ti le uspe, lahko tebi, lahko si res srečen da si uspel, kako vse to zmoreš ali kje dobiš vse potrebne informacije da lahko vse to narediš? Več ali manj vse se navezuje na rezultate. Procesov, ki so zato potrebni nihče ne prepozna, kaj šele da bi jih omenil. Dejstvo je, da procesi naredijo stvari zrele medtem ko rezultati tega ne zmorejo. Leta in leta izvajam različne procese zato, da uspem ustvariti rezultete, ki so vidni takrat ko drugi z mojim delom uspejo. Če druge učiš pomeni, da jim kažeš pot do njihovega uspeha na osnovi procesov, ki si jih z delom, nenehnim pridobivanjem novega znanja in izkušnjami združil in tako pridobil primerne rezultate v katere drugi verjamejo ali pač ne. Odvisno je od ostalih povezujočih se dejavnikov, ki dokazujejo kredibilnost, ki jo predstavljaš.

www.studioaktiva.com
V zadnjem času je nastala poplava predavateljev in v večini se od njih lahko veliko naučimo. Potreba po tem je pri nas velika, kajti zavest o nenehnem uposabljanju je nekoliko nižja vendar je na dobri poti. Med njimi so tudi posamezniki, ki o svojih dosežkih veliko povedo vendar kaj hitro je začutiti da s procesi niso ravno v skladju. Veliko bolj so osredotočeni na obljube in rezultate. To je zaznati predvsem pri manj izkušenih in predvsem takih, ki začrtanih ciljev nimajo zastavljenih. Osredotočajo se zgolj na izdelek ali storitev oziroma rezultat. S tem boste zaslužili x, če boste naredili to, se bo zgodilo nekaj neverjetnega, z našimi storitvami boste stranke pridobili takoj.... Kaj pa v primeru, če se od tega nič ne zgodi?

www.studioaktiva.com
Si se že vprašala zakaj to sploh opisujem? Najprej zato, ker s pravilnim izvajanjem vseh procesov v salonu bo tvoje delo potekalo veliko hitreje, lažje in bolj učinkovito. V Studiu Aktiva skupaj s tabo ali tvojimi sodelavci pregledamo katere od procesov bi bilo potrebno spremeniti ali povsem na novo oblikovati in skupaj s tabo spremljamo vsak korak, zato da boš dosegla cilj, ki ga imenujemo odličen rezultat. Več o tem si lahko prebereš na spletni strani www.studioaktiva.com


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vstopnica za uspeh vašega salona